Karate

Den karate vi trÀnar Àr funktionell och dynamisk. Med hjÀlp av vÄra kunskaper om mÀnniskans anatomi har vi anpassat/utvecklat varje teknik sÄ att vi kan fÄ ut maximal styrka, hastighet och stabilitet samtidigt som vi skonar kroppen frÄn onödigt slitage och skador.
Det första steget Ă€r att lĂ€ra sig att kontrollera sin kropp och sitt sinne. NĂ€r man har lĂ€rt sig bemĂ€stra detta kan man börja trĂ€na den ”sanna” karaten som strĂ€cker sig bortom tekniken.
Den karate vi utövar har sina rötter i Shotokan-ryu Kase-ha Karate-do. Detta Àr en vidareutveckling av denna stil, nÄgot som sensei Kase poÀngterade och som stÄr skrivet i sensei Kases ideogram, Giri, att lova att följa och vidareutveckla kase-ha karate-do.

För att kunna utveckla karaten och oss som mÀnniskor sÄ har vi till viss del fÄtt gÄ tillbaka Ànda till Budidharmas tid och titta pÄ de spirituella och andliga bitarna inom karaten. Samtidigt som vi har anvÀnt oss av dagens kunskap inom mÀnniskans anatomi och fysiologi.

Shin Gi Tai Kase-ha Karate-do handlar om att bygga upp och stĂ€rka mĂ€nniskan. Att försöka se vĂ€rlden ur ett fler dimensionerat synsĂ€tt. Precis som Sensei Kase sade, ” go beond the limit ”.

Detta Àr ett verktyg för att hitta inre kÀrlek gentemot dig sjÀlv och dina medmÀnniskor. Att kunna slÀppa egot inom dig och bara kunna vara den underbara varelse du i sanningen Àr.
Karate-do Àr ett sÀtt att leva.

/Sensei Bostjan Lesnik Renérius